Τα υγιή ούλα προάγουν τη συνολική υγεία σας

Τα υγιή ούλα προάγουν τη συνολική υγεία σας

Τα ούλα σας αποτελούν ένα φυσικό φράγμα προστασίας από επιβλαβή βακτήρια. Όταν παρατηρείτε φλεγμονή στα ούλα σας και είναι ερεθισμένα, το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα βακτήρια που προκαλούν τη φλεγμονή. Καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα εστιάζει την προσοχή του στο στόμα σας, αγνοεί άλλα μέρη του το σώμα όπου εμφανίζονται λοιμώξεις ή φλεγμονές.
Στις παρακάτω ενότητες, μπορείτε να μάθετε πώς να φροντίζετε τα ούλα σας και να αποφεύγετε πιθανά προβλήματα στο μέλλον.

Μάθετε περισσότερα για τα προβλήματα των ούλων

Αιμορραγία των ούλων

Αιμορραγούν τα ούλα σας όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας και χρησιμοποιείτε νήμα; Γνωρίζατε ότι η αιμορραγία των ούλων μπορεί να είναι σημάδι του πρώτου σταδίου της ουλίτιδας;

Ευαίσθητα ούλα

Εάν έχετε ευαίσθητα ούλα, μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο, ερυθρότητα και μερικές φορές αίσθημα πόνου όταν τρώτε ή πίνετε - αυτό μπορεί να είναι πρώιμο στάδιο ασθένειας των ούλων.

Υποχώρηση των ούλων

Συμβαίνει όταν η γραμμή των ούλων υποχωρεί σταδιακά, κάνοντας τα δόντια σας να φαίνονται μακρύτερα και να εκτίθενται οι ρίζες τους — αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι ασθένειας των ούλων.

Δυσάρεστη αναπνοή

Η επίμονη κακοσμία του στόματος μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ασθένειας των ούλων - η ασθένεια των ούλων προκαλείται από βακτήρια της πλάκας που προκαλούν επίσης δυσάρεστη αναπνοή.

Υγεία των ούλων και συνολική υγεία

man using colgate toothbrush

Τι είναι η ουλίτιδα; Σημάδια και συμπτώματα

 

 

 

Ανακάλυψε περισσότερα

man using colgate toothbrush

Πώς να φροντίσω τα δόντια μου ως ενήλικας


 

 

Ανακάλυψε περισσότερα

view of ripples across water

Βασικά βήματα για την αντιμετώπιση της δυσάρεστης αναπνοής

 

 

Ανακάλυψε περισσότερα

view of ripples across water

Το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής και η σχέση του με στοματικές και άλλες παθήσεις

 

Ανακάλυψε περισσότερα