Η υγεία των ούλων μπορεί να συμβάλλει στη συνολική σας υγεία.

Κάντε το τεστ τώρα

Τα ούλα σας αποτελούν ένα φυσικό φράγμα προστασίας απέναντι στα επιβλαβή βακτήρια. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στα ούλα, όπως αιμορραγία και φλεγμονή, σημαίνει ότι τα ούλα σας χάνουν τη δύναμή τους.
Μάθετε τώρα πόσο υγιή είναι τα ούλα σας.

Αυτό το τεστ είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν υποκαθιστά ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.
Απευθυνθείτε στον οδοντίατρο σας για πιθανά συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.

Ερώτηση 1-9

Πείτε μας την ηλικία σας…

Κάτω από 20

20-40

40-65

65 και πάνω

Ερώτηση 2-9

Είστε έγκυος;

Ερώτηση 3-9

Υποφέρετε από κάποιο από τα αναφερόμενα προβλήματα;

Ερώτηση 4-9

Έχετε υψηλά επίπεδα στρες;

Καθόλου

Περιστασιακά

Πολύ συχνά

Ερώτηση 5-9

Καπνίζετε;

Όχι

Το έχω κόψει
πάνω από 2 χρόνια

Το έχω κόψει
λιγότερο από 2 χρόνια

Ναι

Ερώτηση 6-9

Έχετε παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα;

Ερώτηση 7-9

Έχετε υποβληθεί σε περιοδοντική θεραπεία;

Ερώτηση 8-9

Τα δόντια σας κουνιούνται ή είναι χαλαρά;

Ερώτηση 9-9

Πώς φροντίζετε τα ούλα σας;

Τα ούλα σας είναι υγιή

Συγχαρητήρια! Με βάση τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι τα ούλα σας είναι υγιή!
Συνεχίστε με την καλή δουλειά. Να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα και ξεπλύνετε με αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα καθημερινά.
Η στοματική σας υγεία μπορεί να επηρεάσει τη συνολική σας υγεία. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, η οποία περιλαμβάνει την αποφυγή της ζάχαρης και άλλους υδατάνθρακες που αγαπούν την πλάκα. Κόψτε το κάπνισμα και άλλα προϊόντα καπνού. Μειώστε το άγχος σας και αλλάξτε τον τρόπο ζωής σας – ό,τι μειώνει το άγχος σας είναι καλό ακόμα κι αν τα ούλα σας είναι σε τέλεια κατάσταση.

Λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα τα ούλα σας θα παραμείνουν υγιή για μια ζωή.

Μάθετε περισσότερα

Σε κίνδυνο για προβλήματα ούλων χωρίς συμπτώματα

Με βάση τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι υπάρχει η πιθανότητα να αναπτύξετε προβλήματα στα ούλα.
Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για την υγεία των ούλων σας και να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα προστασίας των ούλων.
Η ασθένεια των ούλων ξεκινά με την πλάκα στην οποία αναπτύσσονται τα βακτήρια και σχηματίζεται συνεχώς πάνω στα δόντια σας, χωρίς καν να το γνωρίζετε. Συσσωρευμένα σε υψηλά επίπεδα, τα βακτήρια στην πλάκα μπορούν να ερεθίσουν τα ούλα και να προκαλέσουν ουλίτιδα. Εάν είστε καπνιστής, αντιμετωπίζετε καθημερινά άγχος ή υποφέρετε από χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή η καρδιαγγειακή νόσος, μπορεί να διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε ασθένεια των ούλων.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ούλα μπορούν να επωφεληθούν από προϊόντα στοματικής φροντίδας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Η οδοντόκρεμα PerioGard® ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΛΩΝ βοηθά στην καταπολέμηση της αιτίας που προκαλεί αιμορραγία στα ούλα*και τον ερεθισμό προτού εμφανιστεί. Δεν αντιμετωπίζει απλά τα συμπτώματα.

Μάθετε περισσότερα

Σε κίνδυνο για προβλήματα ούλων με συμπτώματα

Με βάση τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι μπορεί να διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξετε προβλήματα στα ούλα. Αυτά μπορεί να σηματοδοτούν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα και προτείνεται να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας.
Δώστε προτεραιότητα στο ραντεβού με τον οδοντίατρό σας και να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα προστασίας των ούλων.
Η πλάκα, εάν δεν αφαιρείται τακτικά, συσσωρεύεται στα δόντια σας και παράγει τοξίνες που μπορεί να ερεθίσουν τα ούλα σας και να οδηγήσουν στα συμπτώματα της ουλίτιδας. Προσέξτε για ούλα που αιμορραγούν κατά το βούρτσισμα, καθώς και για φλεγμονές ή ευαισθησίες. Η κακοσμία του στόματος, ειδικά αν την αντιμετωπίζετε τακτικά, μπορεί να είναι ένα ακόμη σημάδι.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ούλα μπορούν να επωφεληθούν από προϊόντα στοματικής φροντίδας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Η οδοντόκρεμα PerioGard® ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΛΩΝ + ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ βοηθάει στην καταπολέμηση της αιτίας που προκαλεί αιμορραγία και ερεθισμό στα ούλα, ενώ παράλληλα προστατεύει από την ευαισθησία δοντιών.

Μάθετε περισσότερα

Σε υψηλό κίνδυνο για προβλήματα ούλων

Με βάση τις απαντήσεις σας φαίνεται ότι μπορεί να διατρέχετε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξετε προβλήματα στα ούλα.
Δώστε προτεραιότητα στο ραντεβού με τον οδοντίατρό σας και να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά δύο φορές την ημέρα
Χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα προϊόντα προστασίας των ούλων. Φροντίστε τα ούλα σας.
Η ασθένεια των ούλων ξεκινά με την πλάκα στην οποία αναπτύσσονται τα βακτήρια και σχηματίζεται συνεχώς πάνω στα δόντια σας, χωρίς καν να το γνωρίζετε. Συσσωρευμένα σε υψηλά επίπεδα, τα βακτήρια στην πλάκα μπορούν να ερεθίσουν τα ούλα και να προκαλέσουν ουλίτιδα. Μια ήπια μορφή ασθένειας των ούλων, η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας και πέτρας στα δόντια. Η ουλίτιδα είναι αναστρέψιμη εάν αντιμετωπιστεί, σταματώντας την ασθένεια των ούλων στα πρώτα στάδια. Η ουλίτιδα αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε περιοδοντίτιδα. Αυτή η ασθένεια μολύνει σοβαρά τον ιστό των ούλων, προκαλώντας περιοδοντικούς θύλακες και μόλυνση του οστικού ιστού.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα ούλα μπορούν να επωφεληθούν από προϊόντα στοματικής φροντίδας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς. Η οδοντόκρεμα PerioGard® ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΥΛΩΝ βοηθά στην καταπολέμηση της αιτίας που προκαλεί αιμορραγία στα ούλα*και τον ερεθισμό προτού εμφανιστεί. Δεν αντιμετωπίζει απλά τα συμπτώματα.

Μάθετε περισσότερα